Policijski službenici posjetili OŠ Popovača

Policijski službenici Policijske postaje Kutina i policijska službenica za preventivu cestovnog prometa Postaje prometne policije Kutina posjetili su učenike prvih i drugih razreda OŠ Popovača te im održali predavanja na teme „Sigurno u prometu“ i „Kontakt policajac“.

Djeca su na zanimljiv način, putem edukativnog filma, te u samom razgovoru upoznata s poslovima koje policija svakodnevno obavlja, pojašnjeno im je da policajci štite ljude i imovinu, reguliraju promet, hvataju počinitelje kaznenih djela, odnosno „lopove“, te su im objašnjena osnovna pravila prometovanja pješaka kao i prijevoz djece u i na vozilima te su upoznati i s mjestima koja nisu namijenjena za igru djece.

Upoznati su i s telefonskim brojevima policije, vatrogasaca, hitne pomoći kao i univerzalnim brojem za sve hitne situacije 112.

Policijski službenici su djeci predstavljeni kao prijatelji i osobe kojima se mogu obratiti za pomoć u bilo koje vrijeme, stoga su im na kraju edukativnog dijela uručili i promidžbene materijale, za što su bili nagrađeni pjesmom „Semafor“.