Općina Velika Ludina obnavlja društvene i vatrogasne domove

Općina Velika Ludina s početkom godine započela je niz investicija, a među njima su i one vezane uz obnovu društvenih i vatrogasnih domova. „Dobra financijska situacija omogućila nam je da s prvim lijepim danima započnemo neke manje radove u zatvorenim prostorima i time smo izuzetno zadovoljni“ – naglašava načelnik Dražen Pavlović.

„Među prvim radovima koje smo napravili je onaj na Društvenom domu u Vidrenjaku. Taj dom ujedno je i Vatrogasni, koristi ga naše stožerno društvo. Ono trenutno ima 4 vozila, a kako su imali 3 spremišta, odlučili smo im napraviti i to još jedno koje im je bilo potrebno. Nismo ništa dograđivali već smo uredili prostor koji se nekada koristio za skladišni prostor trgovine. Ovim radovima koji su vrijedni oko 70 tisuća kuna zadovoljili smo njihove trenutne potrebe.“ – pojašnjava načelnik.

Određeni radovi odvijali su se i u Društvenom domu u naselju Ruškovica koji je prije nekoliko godina obnovljen, ali ne i do kraja uređen. „Nekada smo samo stavili glazuru, nismo završili taj pod, a sada smo udovoljili potrebama stanovnika tog naselja te smo postavili kvalitetne keramičke pločice te smo potom i pokrečili zidove kako bi sve to ljepše i izgledalo. Također, bilo je još nekoliko sitnih zahtjeva, te smo i njih odradili.“ – rekao je načelnik Pavlović.

Također, završene su i određene stvari u Društvenim domovima  Gornja Vlahinička i Kompator. Oni su u proteklih nekoliko godina uređeni uz financijska sredstva EU fondova putem LAG-a te Općine, te je sada preostalo opremiti i namjestiti kuhinje.

„Sukladno potrebama radit će se i dalje, tako da se s ciljem podizanja kvalitete usluga domova radi i na novim projektima.“ – rekao je načelnik Dražen Pavlović.

Fotografija: DVD Vidrenjak