Održana izborna skupština TO “Ratimir Joža Prosoli”

Tamburaški orkestar „Ratimir Joža Prosoli“ održao je izbornu skupštinu u okviru koje je izabran novi Upravni odbor i ostala tijela udruge. Za predsjednika Orkestra ponovno je izabran Saša Bočkor.

Osvrčući se na rad u proteklom razdoblju Bočkor je podsjetio na značajno smanjeni obim realiziranih aktivnosti s obzirom na epidemiju koronavirusa i brojna ograničenja uzrokovana njome. „U skladu s raspoloživim mogućnostima uspješno smo odradili probe Tamburaškog orkestra i dječje sekcije te održali nekoliko nastupa. U novu godinu ulazimo nadajući se povoljnijoj situaciji u smislu nastupa odnosno prezentacije našeg rada široj javnosti“- naglasio je predsjednik Saša Bočkor.

Na skupštini usvojeni Plan rada za ovu godinu tako predviđa sudjelovanje Tamburaškog orkestra na dječjim smotrama tamburaškog stvaralaštva, nastup na Festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, sudjelovanje u programu obilježavanja Dana Grada, Voloderske jeseni i ostalim gradskim manifestacijama kao i Božićnom koncertu u Popovači. Jedna od značajnijih aktivnosti planiranih u nadolazećem razdoblju je svečano obilježavanje 30. obljetnice manifestacije „Proljeće u Popovači“ tijekom mjeseca svibnja. Stručni voditelj Tamburaškog orkestra Dražen Mlakar ovom je prilikom izrazio uvjerenje i u realizaciju inicijative otvaranja Ispostave Glazbene škole u Popovači.

Podršku daljnjem radu i planiranim aktivnostima popovačkog Tamburaškog orkestra „Ratimir Joža Prosoli“ na skupštini su izrazili gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.