Održan okrugli stol na temu „Položaj žena na tržištu rada – gdje smo danas, a gdje želimo biti“

Povodom Međunarodnog dana žena, Zajednica žena “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije bila je domaćin Okruglog stola na temu „Položaj žena na tržištu rada – gdje smo danas, a gdje želimo biti“ koji se održao u Petrinji.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić, istaknula je značaj položaja žena u društvu u svim sferama društvenog, gospodarskog i političkog života. Također, pružila je podršku svim ženama na području Petrinje koje svojim djelovanjem stvaraju novu vrijednost u obnovi potresom pogođenog područja, te pozdravila njihovu odlučnost u brzom i funkcionalnom uspostavljanju poslovnih subjekata koji su od iznimne važnosti kada je u pitanju revitalizacija Siska i Banovine.

Okruglom stolu prisustvovale su i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, državne tajnice Željka Josić  i Margareta Mađerić, zastupnica u Europskom parlamentu i saborska zastupnica Zdravka Bušić, saborska zastupnica i šefica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, predsjednica Udruženje obrtnika Sisak  i potpredsjednica Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić, predstojnica HZZ-a Sisak Gordana Šegović , članice Zajednice žena Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Podršku ženama svojom nazočnošću pružili su i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak  sa zamjenikom Mihael Jurić, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Vlatko Vuković i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Siska, Tomislav Kralj.

Župan Celjak je ovom prigodom sudionicama Okruglog stola poklonio ruže i istaknuo značenje i doprinos žena u obiteljskom, društvenom i poslovnom okruženju, te pružio podršku u inicijativi žena da ravnopravno i aktivno sudjeluju u političkim i gospodarskim aktivnostima.

Istaknuo je i gospodarsku podršku Sisačko-moslavačka županija  kroz 0% kamata za realizaciju poslovanja i investicija na području županije, te mjeru sufinanciranja kamata kreditnih linija HBOR-a za poduzetništvo s posebnim naglaskom na mlade i žene.