Obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga

Knjižnica i čitaonica Kutina u suradnji sa Koordinacijskim odborom Kutina – Grad prijatelj djece i ove godine obilježila je Međunarodni dan darivanja knjiga prikupljajući slikovnice koje su potom postavljene u kućice za knjige na raznim lokacijama u gradu.

Ravnateljica knjižnice Suzana Pomper, zahvalila je Koordinacijskom odboru Kutina – Grad prijatelj djece na podršci, učenicima nižih razreda područne i matične osnovne škole Mate Lovraka te OŠ Vladimira Vidrića na suradnji u ovoj plemenitoj akciji kojom se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih.

Kutinčani su uvelike upoznati sa predanim radom djelatnika Knjižnice i čitaonice Kutina koji zajedno sa ravnateljicom Suzanom Pomper kroz razne predstave i programe potiču naše najmlađe na čitanje koje u razvoju djeteta značajno obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje te pomaže da zavoli knjige.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojemu je cilj potaknuti djecu da više i s ljubavlju čitaju te da daruju knjigu ili slikovnicu koju više ne koriste. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.