Novi suveniri u Parku prirode Lonjsko polje

Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje otvorila je svoja vrata vikendom.

Svoje posjetitelje, zaljubljenike u prirodu, rekreativce, obitelji s djecom i sve one koji traže predah od užurbane gradske svakodnevice privlači svojim bogatim biljnim i životinjskim svijetom, ali i programima.

Vikend program koji je dostupan od proljeća do jeseni svake subote i nedjelje vrlo je popularan jer za cijenu od 50 kuna po osobi nudi brojne sadržaje: šetnju pješačkim stazama, obilazak novih vidikovaca, posjet ornitološkom rezervatu Krapje đol, vožnju plovilom Vodomar ili čamcima na solarni pogon, šetnju retencijom Lonjskog polja, razgledavanje sela Krapja – sela graditeljske baštine te sela Čigoč prvog europskog sela roda.

Ulazak u Park moguć je kroz tri posjetiteljska centra – Čigoč, Repušnicu i Krapje, a svi posjetitelji tom prilikom mogu nabaviti i novi suvenir.

„Posjetite Park prirode Lonjsko polje, uživajte u prirodi i za uspomenu ponesite zanimljive suvenire.  Osim što je neodoljiv, ovaj suvenir je i edukativan jer svaki bedž, odnosno životinjska i biljna vrsta, na kartici ima i kratki opis.“ – poručuju iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.