Međunarodni Dan voda u OŠ V. Vidrića Kutina

U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića prigodnim je programom obilježen međunarodni Dan voda. Tom prigodom o vodama i opskrbi vodom učenicima su govorili predstavnici tvrtke Moslavina d.o.o. Kutina za vodoopskrbu i odvodnju, koja je i kum ovoj Eko Školi.
Međunarodni Dan voda ove je godine posvećen podzemnim vodama i obilježva se pod sloganom „Učinimo nevidljivo vidljivim“ rekao je Mijo Šepak direktor Moslavine d.o.o.

„Voda koju svaki dan pijemo i koristimo za druge potrebe u našim domovima i ovdje u školi podzemna je voda koju crpimo iz naših izvora i bunara u Osekovu i Ravniku. To je zdrava, pitka voda visoke kvalitete i svatko od nas svojim malim djelima može dati veliki doprinos u zaštiti i očuvanju ovog dragocjenog prirodnog resursa, jer bez vode nema života.“, naglasio je direktor Moslavine d.o.o. Podzemne vode mora zaštiti od onečišćenja i koristiti ih održivo. „Zato umjereno koristimo deterdžente i već smo dali doprinos u zaštiti voda.“, rekao je Mijo Šepak i zahvalio djeci što čuvaj prirodu i svojim dobrim navikama utječu na roditelje da se ponašaju pažljivo prema zaštititi prirode i okoliša.

Predstavnici Moslavine d.o.o. uečnicima su objasnili postupak obradu vode u pogonu u Ravniku i sustsav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Tom su prigodom govorili i o gradnji novih vodovoda i sustava odvodnje u projektu Aglomeracija Kutina.


Učenici OŠ V. Vidrić gostima iz Mosalvine d.o.o. predstavili su svoj video rad kojim su se javili na Natječaj Hrvatskih voda i eko kalendar te su izveli i kraći program posvećen vodi.
Učenici su imali i puno pitanja o važnosti vode, obradi i distribuciji vode te su na kraju svi sudionici programa i gosti poslali zajedničku poruku i molbu da se prema vodi odnosimo pažljivo i čuvamo prirodu i njene resurse.