Kako ubiti supruga/suprugu bez suvišnih zašto? – kazališna predstava uz Dan žena

U sklopu Ženijalnog tjedna, a uz Međunarodni dan žena, u kutinskom Domu kulture sinoć je izvedena predstava prigodnog naziva „Kako ubiti supruga/suprugu bez suvišnih zašto“.
 

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria izvođena je na brojnim pozornicama jer tema nema granica. Verbalni okršaji u braku, te prikaz tipičnih osobnosti bračnih partnera od maze, do rospije, škrtca, šlampavca, hipohondra, trudnice i sl. duhovito su opisani u ovom popularnom kazališnom komadu.
  Sličnost sa zbiljom, doza uvjerljivosti, poznavanje ženske ali i muške ćudi dobitna su kombinacija u predstavama koju vole ne samo oni koji su u braku, već bi ju trebali pogledati oni koji tek trebaju stupiti u brak.   

 

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica, dok žensku ulogu igra glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine.


  Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP.
 

Ovo je prvi puta nakon pandemije da je kutinski Dom kulture bio pun te da su sve karte unaprijed bile rasprodane. Na kraju predstave ravnateljica POU Kutina Sanja Feltrin ženama je čestitala Dan žena, te najavila sljedeću kazališnu predstavu 26. ožujka.