Inicijativa Kutina za Ukrajinu – odvezli prvi kombi pomoći i dovezli dvije majke s djecom

Članovi fb inicijative Kutina za Ukrajinu i dalje prikupljaju pomoć u mjesnom domu u Krču. Volonteri koji su se sami organizirali, tijekom vikenda, točnije već u petak, odvezli su prvi kombi s pomoći u higijenskim potrepštinama, hrani za djecu, vodi, lijekovima, pelenama, gazama i zavojima… Pomogli su, uz sve poteškoće, s ukrajinske granice dovesti dvije majke s djecom koje su sada smještene u Lici gdje imaju rodbinu, o čemu možete pročitati na njihovoj fb stranici.
Put je kako su istaknuli, bio težak i bilo je puno prepreka pri povratku, no dvije majke s njima su sretno stigle sa svojom djecom i sada imaju smještaj.


Pomoć su prikupili uz pomoć građana Kutine i okolice, Mustafine klade, donacija iz Zagreba. Pojedini sugrađani donirali su što su mogli, npr. gorivo. Pomogli su prijatelji udruge Ukrajinaca Slavonski Brod, Barun promet. To je prvi kombi koji je otišao s pomoći prikupljenom u mjesnom domu Krč gdje se i dalje pomoć može donijeti i bit će isporučena onima kojima je potrebna. Damir Markuš zahvalio je volonterima i građanima koji su se odazvali ovoj inicijativi. Oni nastavljaju s prikupljanjem pomoći i dalje, a sve informacije o tome što i kada prikupljaju možete vidjeti na njihovoj fb stranici Kutina za Ukrajinu.