Gradsko vijeće Popovače o problemima Dječjeg vrtića

„Dograđeni dio Dječjeg vrtića Popovača otvoren je na Dan Grada 2020.godine, dakle, u funkciji nije ni pune dvije godine, a već se pojavljuju problemi. Građani imaju prigovore na izvođenje radova, pa me zanima poduzima li Grad nešto po tom pitanju.“ – pitao je na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnik Zvonimir Kondres (HSP).

Gradonačelnik Josip Mišković ističe kako Grad vodi brigu o problemima koji nastaju, kako u starom, tako i u novom dijelu Dječjeg vrtića. „Bilo je nekoliko sastanaka i zaključeno je kako najveći problem predstavlja dogovor između izvođača i projektanta, no i kako se svi ti nedostaci moraju reklamirati izvođaču koji ih je dužan otkloniti. Trenutno tamo imamo nekoliko problema. Jedan od većih svakako je grijanje. Činjenica je i dalje kako u hladnije vrijeme grijanje nije isto u svim prostorijama vrtića, a što smo mi tražili. Nemamo niti model kako bi to mogli balansirati, a kako bi u svim sobama zadovoljili uvjete prema postavljenim standardima. Netko će morati popustiti, čak i po cijenu da se ugradi novi element koji će zadovoljiti potrebe. Također, tu je i problem vlage koja se pojavila puknućem cijevi u podu, ali i nekoliko sitnih kvarova koji se događaju s roletama, prozorima i vratima, a koje treba riješiti u garancijskom roku.”

Uz sve to imamo i problem kod spoja postojećeg s dograđenim objektom. „Nedostatak nadstrešnice tamo stvara probleme, posebice kod obilnije kiše, ali i tijekom niskih temperatura kada nam se stvara ledena površina. Mislim da ćemo to morati dodatno zatražiti da se odradi, a po meni krivnja za taj propust je na projektantu, koji je trebao to predvidjeti. Nije nam u cilju ulazak u sudski spor, te ćemo pokušati dogovorom riješiti ove probleme.“ – zaključio je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.