Bivša županica SMŽ proglašena krivom i osuđena na 7 godina zatvora

Na Županijskom sudu u Zagrebu bivša županica SMŽ Marina Lovrić Merzel proglašena je krivom te je nepravomoćno osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina. Odmah sa suda odvedena je u Remetinec gdje će čekati odluku Visokog kaznenog suda o žalbama na presudu.
Ako presuda postane pravomoćna, Marini Lovrić Merzel bit će oduzeta sva pronađena imovina.
Bivša županica SMŽ nepravomoćno je proglašena krivom zbog primanja 100.000 eura mita od poduzetnika Željka Žužića, a njezin nećak Dalibor Rožanković proglašen je krivim da je oprao tih 100.000 eura kupivši na svoje ime stan u Diklu.
Mrina Lovrić Merzel i Bernard Popec proglašeni su krivima zbog kupovine zgrade Hitne pomoći.
Bivša županica proglašena je krivom i po točki koja je tereti da je plaćala svoje savjetnike za posao koji su ionako trebali obavljati.
Marina Lovrić Merzel proglašena je krivom za točku koja je tereti i za plaćanje nepotrebnih poslova svojim poznanicima i rodbini. Proglašena je krivom i za točku optužnice koja je tereti za organiziranje privatnih domjenaka na štetu županije.
Suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Sisačko-moslavačke županije počelo je 2018. godine, a Uskokovom optužnicom obuhvaćeni su i poduzetnik Željko Žužić koji je priznao da joj je dao 100.000 eura mita, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak, Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji navodno iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć, nećak Marine Lovrić Merzel Dalibor Rožanković i bivši čelnik Hrvatskih šuma Zvonko Rožić. Žužić i Rožić nagodili su se s tužiteljstvom.