Zbog zimskih uvjeta prekinuti radovi izgradnje Svlačionica

Tijekom ljeta prošle godine Grad Popovača samostalno je krenuo u realizaciju projekta izgradnje svlačionica na Športskom parku Moslavac vrijedan 10 milijuna kuna kojeg je unazad nekoliko godina prijavljivao na par različitih natječaja za financiranje iz EU i nacionalnih fondova. Budući da nije uspio proći na tim natječajima, a građevinska dozvola je pred istekom, odlučeno je da Grad ide samostalno u realizaciju.

„Izvođač radova zatražio je prekid radova zbog zimskih uvjeta. Budući da je došao do faze betoniranja nosivih zidova potrebna mu je stalna temperatura iznad nule te je u dogovoru s nadzorom dogovorena ta odgoda. Rok je 3 godine i tijekom 2023. Grad Popovača će imati završene Svlačionice. Budući da je investicija znatno premašila projektantsku procjenu, zbog okolnosti u kojima smo se zatekli, porasta cijene rada i materijala, cijena ove investicije daleko je veća od planirane ali odlučili smo kako krećemo u realizaciju budući da je riječ o projektu od značaja za Grad, a posebice za sport i naše mlade. To će biti multifunkcionalan objekt koji će uz zadovoljavanje potreba ŠNK Moslavac zadovoljiti i ostale građane kada je sport u pitanju. Naime, uz svlačionice i prostore za odvijanje aktivnosti nogometnog kluba tu će biti i sadržaji vezani uz rekreaciju poput fitnessa. Ono što me veseli, tom ćemo investicijom privesti kraju uređenje Sportskog parka Moslavac.“ –rekao je gradonačelnik Mišković.

U sklopu ŠNK Moslavac djeluje i škola nogometa koja trenutno okuplja 200-tinjak djece te će realizacija ovog projekta uvelike pridonijeti njihovom radu.