Vijeće mjesnog odbora Donja Gračenica susrelo se s gradonačelnikom i suradnicima

U Donjoj Gračenici prošlog tjedna održana je sjednica Vijeća mjesnog odbora u okviru koje je sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom raspravljano o potrebama ovog naselja.

Predsjednik MO Daniel Starčić započeo je sa sjednicom obavijestivši sve prisutne oštećenjima na društvenom domu koja su nastala prilikom potresa koji se dogodio krajem 2020. godine. Sanacija u što kraćem mogućem roku prijeko je potrebna jer je u posljednjih nekoliko godina mnogo uloženo u sami dom, a i to je jedini prostor u kojem tamošnje udruge mogu obavljati svoj rad. Također se raspravljalo o sanaciji bankina i mostova na kojima postoje kolotečine čak 30-40 centimetara radi kojih se uništavaju automobili i druga vozila koja prolaze tim cestama. U Moslavačkoj i Školskoj ulici visi cesta prema kanalu, što će se utvrditi, kako je istaknuo gradonačelnik Mišković, izlaskom na teren i pregledom istih te će se što prije sanirati kako ne bi došlo do dodatnih problema. Također, prilikom izlaska na teren obići će se i dom i nogometno igralište, jer vatrogasno društvo ima potrebu za poligonom za vježbanje jer su se plasirali na Olimpijadu, no i inače nemaju adekvatan prostor na kojem bi se pripremali i vježbali za natjecanja, a nogometašima je potrebna zamjena zaštitne mreže iza golova i sanacija samog ulaza na igralište te čišćenje kanala zbog kojih plavi nogometno igralište.

Raspravljalo se i mogućnosti uvođenja male škole u Donjoj Gračenici kako bi se djeca Romske manjine pripremila bolje za školu te je u ovom tjednu organiziram sastanak vezan uz isto.

U Donjoj Gračenici postoji problem sa psima koji bez nadzora hodaju po ulicama, napadaju djecu i mještane koji se kreću istima. Sukladno tome, komunalni redar će u suradnji sa Veterinarskom stanicom Kutina u što kraćem roku organizirati hvatanje i zbrinjavanje istih kako bi se navedeni problem riješio. Napomenuto je i kako postoji potreba za sanacijom poljskih puteva, rekonstrukcijom mosta u Športskoj ulici, parkiralištem iza društvenog doma, udruga branitelja iskazala je potrebu za novom prostorijom jer im je trenutna premala i raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Popovače.