Uspješno provedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Kutina od 31. siječnja do 3. veljače provelo je provelo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Kako je istaknula ravnateljica društva Katica Zeman, akcija je protekla uredno uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

„Planirali smo prikupiti 370 doza krv. Pristupilo je 377 dobrovoljnih davatelja krvi, nažalost 25 ih je odbijeno iz zdravstvenih razloga, te su prikupljene 352 doze dragocjene krvi, a 6 osoba se po prvi puta odlučilo darivati krv.

U odnosu na prvu prošlogodišnju prvu akciju tijekom koje je prikupljeno 325 doza krvi, ovogodišnje prikupljene 352 doze krvi dobar su znak jer usprkos još uvijek teškoj epidemiološkom situaciji predstavljaju poras za 27 doza dragocjene krvi.

S obzirom na to da je i broj odbijenih osoba u odnosu na prethodnu prvu akciju darivanja, gdje je iz zdravstvenih razloga odbijeno  58 osoba u ovoj godini pao na 25 osoba, možemo zaključiti kako se  stanje normalizira.“ – pojasnila je Katica Zeman.

„Temeljem rezultata iz ove prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koji pokazuju blago poboljšanje u odnosu na prošlogodišnju,  nadamo se da će se ovaj pozitivni trend i nadalje nastaviti tijekom 2022. godine. Hvala svim darivateljima krvi što omogućuju kroz sve ovo vrijeme nesmetanu opskrbu naših bolnica i uvjereni smo da će tako i nadalje biti, ako ne i bolje.“ – poručila je ravnateljica GDCK Kutina Katica Zeman.