Ministrica Vučković uručila ugovore iz mjera Programa ruralnog razvoja korisnicima s područja SMŽ

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je nove ugovore o potpori iz Programa ruralnog razvoja za lokalne projekte. Ugovori su uručeni iz Mjere 5 za obnovu poljoprivrednog potencijala i Mjere 4 za izgradnju nadstrešnice za sektor stočarstva.

Tom prilikom ministrica je istaknula da je do sada iz Programa ruralnog razvoja na području Sisačko-moslavačke županije putem potpora ili podržavanja investicijskih projekata uloženo nešto više od 1 milijardu i 180 milijuna kuna.

Poljoprivrednici su isto tako putem dohodovnih potpora izravnim plaćanjima i iz tog jamstvenog fonda uz nacionalnu podršku, u razdoblju od 2014. godine do danas dobili dodatnih 1 milijardu i 179 milijuna kuna, što ulaganja putem poljoprivrednih fondova i proračuna Ministarstva u Sisačko-moslavačku županiju čini vrijednim gotovo 2 milijarde i 400 milijuna kuna.

Ministrica Vučković, najavila je i poseban program samo za Sisačko-moslavačku županiju i to potpore za mala gospodarstva. Program potpora vrijedan je 6,5 milijuna kuna i odnosit će se na poljoprivrednike sa cijele Sisačko-moslavačke županije. Program je povezan s određenim demografskim trendovima pri čemu će potpore biti po hektaru za najmanje 3, a za prvih 20 hektara.

Dodjeli potpora nazočili su i državni tajnik Tugomir Majdak, te župan Ivan Celjak sa zamjenikom Mihaelom Jurićem.

Župan Ivan Celjak zahvalio je ministrici Vučković te dodao da će nastaviti daljnju zajedničku suradnju kako bi se osigurali uvjeti za što bolju poljoprivrednu proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište.

Ministrica Vučković na kraju je najavila ubrzanje svih procedura i čestitala dobitnicima ugovora.