“Lijepo pjeva za lugom djevojka” pjesma je koja promovira moslavački kraj i običaje

Nina Kraljić u sklopu projekta „Alkonost of balkan“ koji se bavi slavenskom mitologijom izdala je tradicijsku pjesmu „Lijepo pjeva za lugom djevojka“.

Spot za ovu pjesmu sniman je na nekoliko lokacija na Moslavačkoj gori, a za njegova su uz Ninin tim zaslužni i brojni sponzori: Turistička zajednica Kutina, Turistička zajednica Popovača, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Seosko gospodarstvo Moslavačka priča, te Ministarstvo kulture i medija RH koje sufinancira cijeli projekt.

„Uživala sam radeći na ovoj prekrasnoj pjesmi! Dala sam sve od sebe da Vam dočaram ljepotom zvuka, teksta i lokacija bogatstvo naše baštine i koliko je lijepo čuvati i poštovati svoje običaje! Ponosna sam na moj cijeli tim koji je učinio da ova “moslavačka” magija ugleda svjetlo dana!

Velika hvala svima koji su bili dio ove prekrasne pjesme! Čast mi je promovirati ljepotu Moslavine i Moslavačke gore koja postaje Geopark i što projekt Alkonost of Balkan tako lijepo promovira ljepotu naše kulturne baštine i izričaja uz ljepotu prirode.

Ova pjesma meni osobno je vrlo emotivna jer pjesma „I ja jesam moslavačko dijete“ koju možete čuti na kraju sam pjevala kao mala. Na mnoge načine sam ostala ta curica koja stalno pjeva iz emocije i ljubavi i iskrenosti. Nadam se da ćete to osjetiti.

Ponosna sam na ovu pjesmu i video, planiram i dalje raditi na još mnogim prekrasnim pjesmama, otkrivati ih i udahnuti im novi život!“ – poručila je Nina Kraljić.