Gradsko vijeće Popovače razgovaralo o sigurnosti pješaka

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače među aktualiziranim se temama našla i ona o sigurnosti pješaka u prometu.

Katarina Uremović, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a, napomenula je kako OŠ Zorke Sever radi već treću školsku godinu, no, roditelji se i dalje žale kako oko škole nije dobra prometna signalizacija. Posebice strahuju u vrijeme kada je pojačan promet teretnih vozila.

Gradonačelnik Josip Mišković pojasnio je kako je Grad o svom trošku napravio dio pješačke staze uz prometnicu u Kolodvorskoj ulici kojom upravlja Županijska uprava za ceste, te je u suradnji s njom napravljen i jedan pješački prijelaz te dodao kako je Grad izradio projekt svjetlosne signalizacije, a ista bi se trebala postaviti kad to dozvole vremenski uvjeti.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) upitao je gradonačelnika kada se može očekivati postavljanje signalizacije ispred ugostiteljskog objekta u naselju Stružec.

Gradonačelnik je pojasnio kako je riječ o postavljanju vertikalne prometne signalizacije te dodao kako se Grad za provedbu tog projekta javio na natječaj MUP-a. Budući da je Grad prošao na tom natječaju, a potom i potpisao sporazum, uskoro se očekuje izbor izvođača, a potom i sami radovi. Radovi su vrijedni 241.500,00 kn, a MUP će ih financirati u iznosu do 70%, dok će Grad Popovača financirati preostalo.