Gradsko vijeće Popovače o potrebi za parkiralištima

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes o parkiralištima u središtu Grada.

Predsjednicu Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Uremović zanimala je provedba projekta izgradnje parkirališta kod Doma zdravlja, za koji je, kako je navela, saznala pročitavši objavu na stranicama Grada.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je parkiralište planirano u Proračunu, a u njegovu se realizaciju krenulo po završetku radova na Tržnici. „Vrijednost radova je oko 270 tisuća kuna. Kroz ovaj zahvat osigurat će se desetak parkirališnih mjesta u samom centru, a u okviru ovih radova izvršit će se i proširenje LED javne rasvjete na tom prostoru. Izvođač radova je tvrtka Atollo d.o.o., a završetak projekta je planiran do kraja ožujka“- naglasio je gradonačelnik.

Vijećnik Andrija Ričko (HSLS) upitao je gradonačelnika planira li Grad izgradnju još kojeg parkirališta, budući da su potrebe velike, a posebice vikendom.

Gradonačelnik se složio sa zaključkom vijećnika te je napomenuo kako će Grad izgraditi parkiralište za 100-tinjak mjesta pored nove Gradske uprave, odnosno Robne kuće. Grad već ima idejni rješenje tog projekta, a njime je predviđeno da će se na njega ulaziti od strane postojećeg parkirališta preko puta Crkve, a nakon parkiranja automobila korisnici će do nove Gradske uprave, odnosno, Trgovačkog centra dolaziti stepenicama, pojasnio je gradonačelnik.