Gradsko vijeće Popovača o problemima s nogometnim igralištem u Voloderu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) gradonačelnika je upitao kada će nogometaši NK Voloder napokon igrati na svom igralištu. Iskazao je zabrinutost zbog svih događanja oko igrališta koje je izgrađeno, te žaljenje djece koja cijelo vrijeme igraju u gostima.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako se na novom igralištu, čija je izgradnja bila otežana, ne može svakodnevno trenirati i igrati, te je nužan završetak pomoćnog.

„Ovo igralište ne može se koristiti sedam dana u tjednu, odnosno ne mogu se na njemu vršiti treninzi jer se trava uništi. Mi ćemo i ove godine osigurati dovoljne količine vode za zalijevanje kako bi ono ostalo u dobrom stanju.  U ovom času stoga ćemo nastaviti s izgradnjom pomoćnog igrališta i to bi trebalo biti odrađeno tijekom prvih lijepih dana.“

Gradonačelnik je stoga istaknuo kako postoji i ideja da se pomoćno igralište izgradi s umjetnom travom, budući da se ona može više koristiti.

„Ukoliko bude mogućnosti, a imamo nekih naznaka za suradnju sa Županijskim nogometnim savezom, sufinancirala bi se ili financirala izgradnja jednog ili dva igrališta s umjetnom travom, manjih dimenzija. Stoga ćemo mi na taj način pokušati u Voloderu osigurati korištenje nogometnih terena tijekom cijele godine.“

Podsjetimo, u NK Voloder aktivan je pogon seniora, ali i nekoliko pogona mladeži stoga je funkcionalno igralište u ovom mjestu od velikog značenja za bavljenje sportom općenito, ali i redovito treniranje te postizanje dobrih sportskih rezultata.