Eko Moslavina uskoro završava podjelu spremnika za papir i karton, građane podsjeća na važeći raspored odvoza svih vrsta otpada

Nakon što su prošle jeseni podijeljeni plavi spremnici, odnosno kante za papir na području Općine Velika Ludina, djelatnici komunalnog poduzeća Eko Moslavina početkom godine započeli su s njihovom podjelom po kućanstvima na području Grada Kutine.

„S podjelom smo krenuli s istočnog dijela, od Janje Lipe i Jamarica, preko Međurića do Banove Jaruge, a potom smo podijelili kante i u zapadnim naseljima, Od Repušnice po cijeloj Zagrebačkoj i njezinim pripadajućim ulicama. Sada se nalazimo u Gradu Kutini, u njezinim sjevernim ulicama i polako se približavamo samome centru. Sve se odvija prema planu. Podjela ide od kuće do kuće, znači, radnici Eko Moslavine korisnicima na adresu dostavljaju kante, a vodimo se postojećim popisom korisnika koji imamo. Dnevno podijelimo i 300-tinjak kanti te će kroz nekoliko dana ovom dinamikom svi korisnici dobiti svoju kantu. Kante nisu čipirane budući da  se način prikupljanja neće mijenjati, i dalje će se odvijati jednom mjesečno. Ove posude samo će zamijeniti vrećice, i nema dodatne naplate tako da građani ne trebaju zbog toga biti zabrinuti.“ – rekao je Mario Kovačić, poslovođa odvoza otpada, mehaničke radione i održavanja vozila.

Kako ističe direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak, kante za papir koje su zapremnine 120 litara na području Grada Kutine dobit će nešto više od 5 tisuća kućanstava, odnosno sva kućanstva osim onih koja koriste podzemne spremnike u koje mogu odložiti korisni otpad od papira i kartona. Kante su nabavljene sredstvima Fonda za zaštitu okoliša uz sufinanciranje Grada Kutine, a njihova upotreba osim što će unaprijediti, uvelike će i olakšati odvojeno prikupljanje ovog korisnog otpada.

„Vezano uz odvoz, zbog u listopadu iskazane namjere samostalnog prikupljanja mješovitog i drugih vrsta komunalnog otpada korisnika javne usluge s područja Grada Popovače putem gradskog poduzeća Komunalni servisi Popovača, svi korisnici su krajem prošle godine zaprimili raspored za siječanj koji je bio identičan ostalim prethodnim mjesecima, dok je raspored za preostalih 11 mjeseci 2022. godine sastavljen bez pružanja usluge korisnicima s područja Grada Popovače. Budući da je Eko Moslavina u siječnju zaprimila informaciju Grada Popovače da su početak samostalnog pružanja javne usluge prolongirali na 1. travanj, korisnici su zaprimili novi raspored za veljaču i ožujak, koji je izrađen na način kao i za siječnja te prethodne mjesece.

Sukladno trenutnim informacijama iz Eko Moslavine ističu kako će od travnja, prikupljanje komunalnog otpada s područja Grada Popovače samostalno provoditi Komunalni servisi Popovača, a otpad s područja Grada Kutine i Općine Velika Ludina i dalje će bit će prikupljan od strane Eko Moslavine po rasporedu koji je korisnicima dostavljen krajem 2021. godine.

Važeći raspored dostupan je i na internetskoj stranici Eko Moslavine.“- pojasnio je direktor Danijel Husnjak.