Vlada Republike Hrvatske prihvatila paket uredbi o reorganizaciji policije

Glavna tema prošlotjedne 95. sjednice Vlade Republike Hrvatske iz nadležnosti rada Ministarstva unutarnjih poslova bila je već najavljivana reorganizacija policije, odnosno predstavljanje izmjena i dopuna sedam podzakonskih akata vezanih uz provedbu tog procesa.

Predstojećom reorganizacijom građani neće izgubiti niti jednu dosadašnju uslugu, neće doći do novog zapošljavanja, a uštedjet će se 1.615.839 kuna.

Jačaju se i kapaciteti policijskih postaja jer se u njima ustrojava 271 novo radno mjesto više i visoke stručne spreme, a ukidaju se 73 rukovodeća radna mjesta.

Od nekih izmjena izdvajamo spajanje i prenamjenu policijskih postaja na način da su u četiri slučaja spojene postaje temeljne i prometne policije – Virovitica, Bjelovar, Sisak i Koprivnica. Dakle, Sisak će prema novom ustroju imati jedinstvenu policijsku postaju mješovitog tipa.

Zbog jačanja vanjske granice postojeće postaje mješovitog tipa policijske postaje Dvor, Gvozd i Novska ustrojavaju se kao postaje granične policije Dvor, Gvozd i Novska.