U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ – turistički obilazak Kutine

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske je projektom „Upoznaj svoju zemlju“, uz potporu Hrvatske turističke zajednice u organizaciji samog projekta, predložila besplatno vođenje za građane u gradovima Hrvatske povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i isticanja važnosti turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske. Ovom projektu pridružila se i Turistička zajednica Grada Kutine koja tim povodom organizira šetnju Kutinom 15. siječnja 2022. godine (subota) s početkom u 12 h.
 Sudionici ove besplatne šetnje uz vodiče mogu biti svi zainteresirani građani, posjetitelji i turisti, dok je broj mjesta ograničen, maksimalan, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.
  Ture će voditi turistički vodiči Sanja Feltrin i Suzana Malović. Na taj se način želi obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske ali i ukazati na važnost lokalne zajednice i očuvanja nacionalnog identiteta i kulturne baštine. Okupljanje sudionika je kod natpisa Kutina na Trgu dr. Franje Tuđmana u 12 sati, a posjetit će se važni lokaliteti i saznati nešto više o povijesti grada. Duljina rute je 3 km u trajanju od maksimalno 90 minuta. Previđena ruta obuhvaća važne lokalitete Galeriju Muzeja Moslavine, moslavačke trijemove, OŠ Mate Lovraka, Crkvu bl. Djevice Marije…Prijave se zaprimaju do petka 14. siječnja do 16 sati putem e-pošte: info@turizam-kutina.hr