U Donjoj Gračenici obilježen blagdan sv. Fabijana i Sebastijana

U Donjoj Gračenici 20. siječnja održana je svečana proslava blagdana zaštitnika tog naselja, sv. Fabijana i Sebastijana.

Proslava je krenula okupljanjem vjernika kapeli sv. Fabijana i Sebastijana na misnom slavlju kojeg je predslavio vlč. Dražen Lauc u zajedništvu s voloderskim župnikom, vlč. Marijanom Štinglom.

Prilikom propovijedi vlč. Lauc usporedio je mučenike sv. Fabijana i Sebastijana s današnjim mučenicima naglasivši pritom važnost kršćanskog života.  Pojasnio je kako su zaštitinici ovog mjesta primjer vjere i jakosti, kojoj i danas trebamo težiti.

Pored brojnih mještana Donje Gračenice i okolnih naselja, misnom slavlju nazočili su i predstavnici Grada te gradske Turisitčke zajednice, gradonačelnik Josip Mišković, predsjendik Gradskoga vijeća Saša Jagarčec i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.

Članovi DVD-a Donja Gračenica nakon mise za sve su mještane i goste pripremili tradicionalno druženje uz podjelu prženih ribica, domaćih kolača i kuhanog vina u prostoru donjogračanskog Vatrogasnog doma.