Posjet veleposlanika Kraljevine Belgije Sisačko-moslavačkoj županiji i uručivanje donacije sisačkoj bolnici

Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Nicolaass Buyck uručio je vrijednu donaciju ravnatelju sisačke bolnice Tomislavu Dujmenoviću.

Nakon potresa u prosincu 2020. godine, Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Zagrebu u suradnji s društvom Naša djeca Sisak, pokrenulo je donacijsku kampanju kojom je kupljena medicinska oprema za Odjel pedijatrije sisačke bolnice.

Kupljen je aspirator, dječji krevetići, sonde za djecu i novorođenčad za pulsni oksimetar, pregledni ležaj, vage za bebe, kolica za reanimaciju i kolica za lijekove ukupne vrijednosti 72.000,00 kuna.

Simboličnom uručivanju donacije su nazočili i volonteri društva Naša djeca Siska, a u ime društva veleposlaniku se zahvalila dr. Anica Persoglia Petrac.

Uručivanju vrijedne donacije prethodio je prijem veleposlanika Kraljevine Belgije u sjedištu županijske uprave. Tom prigodom zamjenik župana Mihael Jurić upoznao je NJ.E. Nicolaasa Buycka i suradnike s trenutnim stanjem na potresom pogođenom području Županije i do sada poduzetim aktivnostima u otklanjanju posljedica, županijskom teritorijalnom ustroju, prirodnim i kulturnim posebnostima, gospodarskim i demografskim kretanjima, te zahvalio na dosadašnjim donacijama.