Glazbeni autori i HDS ZAMP donirali 520 tisuća kuna za Glazbenu školu Frana Lhotke

Krajem prosinca kantautorica Mia Dimšić i predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Mladen Tarbuk, u Sisku su uručili predstavnicima glazbene škole Frana Lhotke ček na iznos od 520.000 kuna koje su glazbeni autori i HDS ZAMP donirali putem „Playliste za glazbenu školu Sisak“.

Predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Mladen Tarbuk naglasio je da autori itekako suosjećaju s onima koji ih izvode: “Mislimo na budućnost! Nama je zaista stalo da mladi u Hrvatskoj mogu svirati, mogu vježbati, mogu nastupati, mogu izvoditi između ostalog i hrvatske autore. Odlučili smo se na jednu akciju koja je vrlo znakovita, jer su autori odabrali svoje najpopularnije skladbe i sve tantijeme su odlučili dati za izgradnju glazbene škole u Sisku.”

U akciju se uključilo gotovo 300 ljudi, a među njima je i Mia Dimšić, koja je istaknula da joj je drago što je imala priliku pomoći. “Izabrala sam pjesmu “Bezimeni” jer mi je dala snage u životu kad mi je trebala i bila je među prvim uspješnijim pjesmama. Obzirom sam odrasla u tamburaškoj školi, znam koliko je to važno. Mislim da je prekrasno da mogu nečim naizgled jednostavnim pomoći.” – rekla je Mia, koja je imala čast svojim nastupom i otvoriti božićni koncert polaznika ove glazbene škole koji dolaze s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.