Sukladno novim pravilima najavljena posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Kutini (srijeda, 8. prosinca)

Gradsko društvo Crvenog križa Kutina 8. prosinca provodi posljednju ovogodišnju međuakciju dobrovoljnog darivanja krvi.

„Ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi provodit će se sukladno Odluci Stožera civilne zaštite o uvođenju posebne sigurnosne mjere, koju su zdravstvene ustanove koje obavljaju zdravstvenu djelatnost obavezni  provoditi prilikom prijema osoba na dobrovoljno darivanje krvi. Odnosno, potrebno je da darivatelji krvi prije ulaska u službene prostorije dokazuju da su testirani na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljeni ili da su preboljeli bolest Covid-19, predočenjem Eu digitalne Covid potvrde ili predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenu odnosno testiranju.

Iako postoji velika potreba za krvnim pripravcima i svjesni smo eventualnih problema kod provođenja akcije, važno je naglasiti da su te mjere upravo i usmjerene na očuvanje zdravlja i života svih nas, pa tako i dobrovoljnih darivatelja krvi.

U nadi da ćemo svi zajedno  prebroditi nastale izazove , zahvaljujemo se svim darivateljima krvi na razumijevanju, te se nadamo da će i ova akcija usprkos izazovima biti uspješna, odnosno da će joj  se odazvati dobrovoljni darivatelji krvi, koji zadovoljavaju izrečene mjere, a ostale  za sada  molimo da se suzdrže od darivanja krvi prvenstveno radi zaštite vlastitog zdravlja ali i zdravlja svih nas.“ – poručuje ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Kutina Katica Zeman.

Akcija darivanje će se provoditi u prostoru Doma kulture Kutina u vremenu  od 10.00 do 12.30 sati te od 13.00 do 16.00 sati.