Priveden gradonačelnik Kutine i još tri osobe

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić jutros je uhićen zbog sumnji u počinjenje koruptivnih djela. U akciji PNUSKOK-a uhićeni su Davor Kljakić, bivši predsjednik Gradskog vijeća Kutine, Dražen Kindereman, gradski vijećnik i Darko Kousek vijećnik u prošlom sazivu Gradskog vijeća. Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa Adrijane Cvrtile u rujnu ove godine kada su objavljene audio snimke o trgovini političkim utjecajem.

Službeno se priopćenjem oglasio USKOK, priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje se provode u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave.”

Policija je objavila sljedeće priopćenje:

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta finaliziraju kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela.

Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”