Otvoreno klizalište u Popovači

Na popovačkom Trgu II ispred Doma kulture, a u sklopu ovogodišnjeg programa „Dani Božića i adventske radosti“ u ponedjeljak 13. prosinca otvoreno je klizalište.

Da je riječ o nastavku jedne dobre tradicije koja je organizirana prvenstveno za zadovoljstvo najmlađim sugrađanima, istaknuo je prilikom otvorenja gradonačelnik Josip Mišković.

„Budući da su ova vremena takva kakva jesu, ali život ne smije stati i zbog toga su Grad i Turistička zajednica odlučili da se i ove godine otvori klizalište. Besplatno je za sve korisnike, kako one s područja Grada tako i šire, a jedini uvjet je pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Osim toga, važno je naglasiti da smo se odlučili i na školu klizanja prvenstveno kako bi djeca iz vrtića i osnovnih škola naučila klizati. Stoga pozivam sve da dođu u Popovaču na klizanje kako bi uživali u svemu što smo im pripremili.“ – naglasio je gradonačelnik uz kojeg su bili njegov zamjenik Lovro Miklaužić te voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.

Uz klizanje građani mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te u dekoracijama koje su podigle blagdansko raspoloženje.

Kao što je i rekao gradonačelnik, korištenje klizališta kao i posudba klizaljki za sve je posjetitelje besplatno, a klizalište će biti otvoreno do 16. siječnja 2022. godine svaki dan od 09:00 do 21:00 sat, osim za Badnjak i staru godinu kada će radno vrijeme biti od 09:00 do 15:00 sati te za Božić i Novu godinu od 15:00 do 21:00 sat. Što se tiče škole klizanja, ona će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 10:00 do 11:00 sati.

Općenito, preporuka je na klizalište ponijeti kapu i rukavice i ukoliko posjedujete vlastite klizaljke, a zbog epidemiološke situacije potrebno je rezervirati termin za klizanje na broj mobitela 095/5041 605, klizati se istodobno može 25 osoba. Svaki dan led će se čistiti od 14:00 do 15:00 sati te tada neće biti moguće klizati.

Prilikom otvorenja organiziran je bogat klizački program klizačica iz sisačkog kluba „Ziebel“, koje su pohvalile sam led i publiku koja ih je nagradila pljeskom.