Održan 28. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Po drugi puta u online okruženju, 10. prosinca 2021., u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održan je 28. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Online susret se sastojao od plesnog programa revijalnog karaktera koji je bio emitiran putem službene internetske stranice HSK-a, Youtube kanala i Facebook stranice HSK-a te okruglog stola stručnog povjerenstva sa sudionicima koji je realiziran putem ZOOM platforme.

Ovogodišnji program u kojem je sudjelovalo 14 skupina u dvije kategorije, izvorni i koreografirani foklor, rezultat je selekcije pristiglih video prijava i predstavnika županija koje su uspjele u ovim uvjetima organizirati smotru.  

Sisačko-moslavačku županiju predstavljalo je Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine, dok su se sa šire područja predstavili i KUD „Graničar“ iz Čazme, te Folklorni ansambl „Zdenac“ iz Garešnice.

Po završetku emitiranja plesnog dijela programa, stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Ivančan, Josip Forjan i Zrinka Posavec je putem ZOOM-a održalo okrugli stol  na kojem se razgovaralo o viđenom programu, ali i o trenutnoj situaciji u folklornom amaterizmu, tj. nemogućnosti rada u uvjetima pandemije. Svim sudionicima bit će poslana izvješća članova Stručnog povjerenstva o njihovim izvedbama, programski materijali kao i potvrde o sudjelovanju.