Održan 1. Advent u Voloderu

Na Trgu sv. Antuna Padovanskog u Voloderu po prvi je puta 17. i 18. prosinca organiziran „Advent u Voloderu“. Okupljeni mještani i ljubitelji božićne čarolije uživali su slušajući domaće župne zborove, zbor “Marijina legija” iz Petrinje, KUD „Moslavec“, recitacije djece iz PŠ Voloder, Ivonu Bunčić, Marka Javorskog, Ingu Potnar, Lauru Sučec te Ivanu Marić.

Igrao se božićni kviz, gledala se predstava “Djevojčica sa šibicama”, a na samom kraju manifestacije nastupili su  “Scifidelity Orchestra” i tamburaši.

Organizatori, Mladi Župe Voloder, te vlč.Marijan Štingl, upravitelj ove Župe, izuzetno su ponosni na bogat program kojim su obogatili iščekivanje radosne vijesti koja je promijenila i donijela svjetlo u naš svijet.

„Lijepo druženje, adventske i božićne pjesme, fritule, čaj, kuhano vino, kobasice, radionice i igre za djecu, te puno zabave bili su dodatni sastojci ove divne priče pripremljene za brojne posjetitelje koji su za sudjelovanje trebali ponijeti samo dobru volju i želje, toplinu, dobrotu i ljubav. Najvrednije, a vjerovali ili ne zapravo najjeftinije stvari“ – poručili su organizatori.