Mjesni odbor Potok sastao se s predstavnicima Grada

U Potoku je održana sjednica Vijeća mjesnog odbora u okviru koje je sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća raspravljano o potrebama ovog naselja.

Predsjednik Mjesnog odbora Potok Renato Roc i njegov zamjenik Valentino Florijanović ovom su prilikom naglasili da postoje problemi i potrebe prisutni u ovom selu već dulje vrijeme, a među kojima se posebno ističe izgradnja pješačke staze. Kako su napomenuli, najveću opasnost predstavlja prometovanje velikih traktora sa strojevima tijekom razdoblja sjetve odnosno žetve, i to na relaciji Kutanija- Sredanija. Gradonačelnik je izvijestio kako je u plan za iduću godinu uvrštena izrada projektne dokumentacije za pješačku stazu.

Mještani Potoka na sjednici su upozorili i na potrebu postavljanja ležećih policajaca kod područne škole, a raspravljano je i o nužnoj sanaciji vodovodne mreže koja učestalo puca za što je, kako je odgovorio gradonačelnik, u Planu Proračuna za 2021. osigurano 200.000 kuna. Govoreći o komunalnim potrebama Potoka, naglašen je i problem propadanja ceste u Crkvenoj ulici koja je niža od bankine zbog čega se na površini zadržava voda. Razmatrana je i mogućnost postavljanja pokazatelja odnosno mjerača brzine kod raskrižja sa glavnom cestom budući, kako su naglasili sudionici sastanka, vrlo mali broj vozača reagira na postojeći pješački prijelaz. U nadolazećem razdoblju planirano je uređenje novog dječjeg igrališta, asfaltiranje Školske ulice, postavljanje ograde oko groblja kao i nastavak uređenja Pučkog doma Potok, zaključeno je u okviru ove sjednice.