Gradsko vijeće Popovače o Moslavačkom listu i Radio Moslavini

Presjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Saša Jagarčec (SDP) na nedavno je održanoj sjednici gradonačelnika zamolio da vijećnike i građane obavijesti o zaključcima donesenima na Skupštini trgovačkog društva Moslavački list.

Gradonačelnik Josip Mišković izvjestio je kako je Općina Velika Ludina svojih 25% udjela prodala Gradu Kutini, te je Skupština donijela Odluku da se promijeni struktura vlasništva u društvu.

„U dogovoru s ljudima koji sudjeluju u političkom životu Grada Popovače ja sam digao ruku za tu Odluku iako se dio zaposlenika protivio ili bio suzdržan i dosta se oko toga diskutiralo. Najveći problem tamo su izuzetno male plaće za koje je i sam direktor tražio da se izjednače s prosjekom u gradskim ustanovama, a na to je gospodin Babić rekao kako oni nisu samo gradska ustanova već ustanova koja ima više suvlasnika. Na temelju toga  moje je mišljenje, a o tome smo raspravljali i na stranačkom sastanku, da bi i Grad Popovača trebao prodati svoj udio kako bi se stvorili uvjeti da to bude gradski radio, a onda će Grad Kutina vjerojatno voditi i drugačiju politiku prema zaposlenicima, a mi kao korisnici usluge koje trebamo u budućnosti ćemo i platiti. Grad Popovača sukladno svom vlasničkom udjelu do sada je morao sudjelovati u nabavci opreme te svim ostalim potrebama tog poduzeća, a po prodaji udjela izdvajanja bi se znatno smanjila.“ – zaključio je u odgovoru gradonačelnik Mišković.