Gradsko vijeće Popovače o dodjeli stipendija

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirana je i tema o dodjeli stipendija. Koliko ih je dodijeljeno i po kojim kriterijima, upitala je Dijana Lipovac, predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP. Gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako je riječ o ukupno 57 stipendija, od čega se 41 odnosi na učeničke, a 16 na studentske.

„U ovom trenutku važno je za reći da u posljednjih nekoliko godina, a što je možda i stvar stanja u Gradu, sve je manje učenika i studenata koji se javljaju vezano uz socijalni kriterij, a sve više onih koji spadaju u kriterij nadarenih. Sukladno tome, sve pristigle prijave iz socijalnog programa smo uspjeli podmiriti, dok nam je ostalo nešto nepodmirenih što se tiče nadarenih. Budući da su naše stipendije vezane uz županijske i državne, nadamo se kako će neki od stipendista odustati kod nas ukoliko ostvare one od županije ili države, tako da se nadamo i da ćemo uspjeti sve zadovoljiti.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Učenici i studenti koji su po prvi puta dobili stipendiju Grada, obvezni su u što skorijem roku dostaviti preslike svojih žiro ili tekućih računa gradskoj upravi (Popovača, Trg grofova Erdodyja 5, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati) ili na e-mail: valentina.bockaj@popovaca.hr.

Srednjoškolske stipendije iznose 300 kuna mjesečno, studentske 500,   a isplata zaostataka bit će provedena kroz nekoliko dana.