Gradsko vijeće Popovače o aktivnim projektima

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače, između ostalog, posvećena je bila i projektima koji su u provedbi na području Grada.

Vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) upitao je kada se Gradska uprava planira preseliti u novi prostor iznad Robne kuće. Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je Grad Popovača u proljeće ove godine potpisao ugovor s trgovačkim društvom Lonia o kupnji prostora prvog kata zgrade koja će se proširiti i adaptirati.

„Rok za izgradnju je veljača 2023.godine,a rok za otplatu veljača 2024. Grad Popovača, prema Ugovoru, svaki mjesec plaća određenu ratu, te se nadamo da će se ispuniti sve obveze. Grad u sve ima uvid, a u času kad se započinje graditi „naš“ kat u posao će se uključiti i predstavnik Gradske uprave koji će sudjelovati na koordinacijama te će nadgledati radove. Nadam se da ćemo za Dan grada 2023. useliti u novi prostor te da ćemo imati više mjesta i za Gradsko vijeće jer i ono će dobiti novi prostor, znatno veći od ovog.“ -rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je napomenuo kako će se, čim to tijek radova na zgradi robne kuće dopusti, krenuti se i s uređenjem Trga I, za što Grad ima i građevinsku dozvolu.

Vijećnika je zanimalo i kada će Tržnica započeti s normalnim radom. „Grad je u fazi prijenosa nekretnine Komunalnim servisima Popovača koji će i sukladno Tržnom redu koji je usvojen gospodariti s njom, a koji mora i imenovati voditelja Tržnice.“ – rekao je gradonačelnik i dodao: „Za sve one koji se jave na natječaj Grad Popovača će sufinancirati najam kako bi on u prvih šest mjeseci bio besplatan, odnosno iznosio 1 kunu. Nadamo se da će se ona na taj način pokrenuti i da će zaživjeti, te da će naša mjera osigurati dovoljan broj izlagača, odnosno domaćih OPG-a koji građanima mogu ponuditi svoje proizvode. Natječaj bi trebao biti proveden do Nove godine te bi nakon toga Tržnica trebala početi s normalnim radom.“

Vijećnik Branko Gregurek (HDZ) upitao je kada se može očekivati izgradnja dječjeg igrališta u Potoku.

„Obišli smo teren i izabrali igrala, te do kraja godine planiramo pokrenuti tu narudžbu kako bi se iskoristio novac koji dobivamo od INA-e, a tijekom proljeća bi onda to bilo i postavljeno.“ – odgovorio je gradonačelnik.

Ivan Abaz (HDZ) planira li se izgradnja još nekih trgovačkih centara pored Spara? „Izgradnja ovog trgovačkog centra i popratnih sadržaja od velikog je značaja za Grad stoga se vodstvo Grada i interesiralo oko zemljišta koje je prodalo investitoru. Zemljište je rasparcelirano na 3 čestice, na jednog je zelenilo i dio parkirališta, na drugoj trgovački centar, a treća je trenutno slobodna.“ – rekao je gradonačelnik i dodao: „Treća čestica, čestica pored vodotoka Jelenka namijenjena je za izgradnju još jednog objekta koji će biti veličine poput Spara, a u koji bi došli trgovački lanci koji prate Spar. Službeno još nije potvrđeno tko bi točno tamo došao, ali s lijepim danima krenut će radovi izgradnje, a čiji je rok završetka, odnosno otvorenja trgovina, kraj 2022.godine.“

Na pitanja vezana uz projekte odnosilo se i ono vijećnika Josipa Vlašića (HSP) kojeg je zanimalo može li Grad omogućiti prostor za radu PULS-a „Moslavački štrk“ istaknuvši pritom aktivnosti te udruge. Gradonačelnik je odgovorio kako je riječ o relativno novoj udruzi stoga ona trenutno nema adekvatan prostor, no budući da Grad radi na kupnji i uređenju određenih nekretnina, nada se kako će se uskoro pronaći prostor i za ovu udrugu, a do tada im za njihove aktivnosti može ponuditi korištenje prostora poput domova.