Drago Plaščar primljen u Red sv. Ambrozija

Povodom obilježavanja blagdana zaštitnika pčelara – svetog Ambrozija, u Hlebinama su u nedjelju, 12. prosinca održani tradicionalni 25. Hlebinski susreti pčelara. Manifestacija je održana u organizaciji Pčelarske udruge „Lipa“ Koprivnica te uz pomoć Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog pčelarskog saveza, Općine Hlebine i župe Svete Katarine.

Nakon okupljanja u Društvenom domu u Hlebinama slijedio je odlazak procesije u Crkvu Sv. Katarine, gdje je održana sveta mina i posveta zastave Reda Sv. Ambrozija čiji je kum zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić. Održan je i obred prijema novih članova u Red sv. Ambrozija, a manifestacija je završila okruglim stolom na temu „pčelarenje- izazov današnjice“ na kojem su pčelari razmijenili iskustva i problematiku s kojom se susreću u proizvodnji meda.

U Red sv. Ambrozija primljen je Drago Plaščar iz Potok, predsjednik Pčelarske udruge „Lipa“ Popovača, nakon pčelara Florijana Kostrića, drugi je to član ove udruge primljen u taj časni pčelarski red.