Biskup blagoslovio kip BDM s djetetom Isusom, dar biskupije sisačkoj bolnici

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je na svetkovinu bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u srijedu, 8. prosinca ispred novog paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, kip BDM Marije s djetetom Isusom. Kip je dar Sisačke biskupije bolnici, a rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.

Na početku sve okupljene pozdravio je ravnatelj Tomislav Dujmenović istaknuvši kako su iza ove ustanove turbulentna i teška razdoblja, gradnje, pandemije i potresa, ali i kako je sada stiglo novo vrijeme. „Iz svega toga mi smo se podigli i započeli smo rad u novom paviljonu, a zgrade se obnavljaju i nabavljamo novu opremu. Danas je novo vrijeme, vrijeme kada ovu bolnicu želimo učiniti ljepšom, plemenitijom, boljom, humanijom“, rekao je ravnatelj zahvalivši biskupu i svim donatorima.

Biskup Košić prilikom blagoslova podsjetio je na adventsko vrijeme pred nama i blagdan Bezgrešnog začeća BDM. „Slaveći advent i pripremajući se za Božić upravo ovdje gledamo Mariju koja nosi Isusa. Dolazak djeteta i božićno slavlje znak su radosti koja nekako zahvaća sve ljude. Ovaj kip neće biti stran ni onima koji ne vjeruju jer možemo reći da je to majka s djetetom, a uvijek je lik majke znak nade za život i budućnost. Upravo se bolnica brine za taj život, da ga njeguje, liječi. Radujem se što ste prihvatili ovaj lijepi kip i što će resiti ovu bolnicu i ulaz u novi paviljon“, rekao je biskup.

Blagoslovu su uz vodstvo bolnice nazočili autor Tomislav Kršnjavi, autori projekta uređenja mikrolokacije Siniša Batinić i Andrea Desnica, izvođač radova Davor Vrbanek,te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.