28. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U petak 10. 12. 2021. s početkom u 18 sati održat će se online 28. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. U programu koji će biti dostupan na youtube kanalu te na facebooku Hrvatskog sabora kulture tradicijsku će baštinu, svoje lokalne pjesme, plesove, običaje i nematerijalnu kulturnu baštinu prilagođenu za scenu

prezentirati 13 odabranih folklornih skupina. Sisačko-moslavačku županiju u kategoriji izvornog folklora predstavlja Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine,  a iz šire okolice, u kategoriji koreografiranog folklora predstavit će se Folklorni ansambl „Zdenac“ iz Garešnice.

Program je revijalnog karaktera ali će se odviti pod budnim okom stručnog povjerenstva u sastavu: Ivan Ivančan, Josip Forjan i Zrinka Posavec. Oni će po završetku emitiranja održati okrugli stol s voditeljima i sudionicima Susreta putem web platforme Zoom i napisati svoje pisane osvrte.