Započinje Advent

U nedjelju 28. studenog počinje Advent. Ususret tom vremenu  sutra navečer nakon mise koja počinje u 18 sati, u centru Velike Ludine održat će se simboličan blagoslov novog velikog vijenca te paljenje prve svijeće uz pjesmu.

Također, sutra u Popovači počinju „Dani Adventske radosti i Božića“.  Paljenje prve adventske svijeće na božičnom vijencu postavljenom na Trgu I ispred Robne kuće održat će se s početkom u 18 sati.

Paljenje prve adventske svijeće označava početak razdoblja adventa (došašća), vremena u kojem se pripremamo za Božić. Osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista.

Iako i ove godine zbog globalne pandemije izostaju mnogobrojna adventska događanja koja se tradicionalno organiziraju  tijekom prosinca, ovo blagdansko vrijeme građani mogu provesti uz prigodnu molitvu i popratni program, u šetnji glavnim ulicama i trgovima ili u toplini doma. Kako bi blagdansko raspoloženje bilo uobičajeno započelo je i  ukrašavanje gradova i općina prigodnom rasvjetom i ukrasima.