Uspješne akcije cijepljenja u Kutini i Popovači

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije organizirao je u srijedu 3. studenog u prostoru Doma zdravlja Kutina, a u četvrtak 4. studenog u prostoru Doma kulture Popovača javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv zarazne bolesti COVID-19.

Interes građana za ovu akciju bio je vrlo izražen pa organizatori ističu zadovoljstvo činjenicom da ih je u Kutini ukupno cijepljeno 378, od čega prvom dozom 182, dok ih je u Popovači ukupno cijepljeno 218, od čega prvom dozom 119, a korišteno je cjepivo Pfizer.

Nekoliko se građana cijepilo i trećom dozom, riječ je o starijim osobama i osobama koje su pripadnici rizičnih skupina, a oni su imali mogućnost primiti i cjepivo Moderna ako su njime cijepljeni ranije, dok su ostali primili cjepivo Pfizer.

Bez obzira na velik broj osoba koje su se odazvale akcijama, dužih čekanja nije bilo budući da je akcija provedena zajedničkim snagama djelatnika Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja.

Zavod s cijepljenjem u Kutini nastavlja sljedeću srijedu (10.11.), u vremenu od 12 do 14 sati, dok će cijepljenje u Popovači biti organizirano 9. prosinca.  

„Na cijepljenje mogu doći svi zainteresirani bez naručivanja. Preporuka je da se pacijenti koji su preboljeli COVID 19 cijepe 3-6 mjeseci nakon preboljenja bolesti.“ – poručuju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.