SMŽ nije predvidjela isplatu potpora u poljoprivredi za prošlu godinu

Brojni poljoprivrednici zanimaju se za isplatu potpora za 2020.godinu iz proračuna Sisačko-moslavačke županije. Tragom tih pitanja iz županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode izvjestili su sljedeće:

“Područje Sisačko-moslavačke županije obuhvaća 236.883 hektara poljoprivrednog zemljišta  ili 53% ukupne površine Županije i registrirano je preko 8.700 OPG-a. Obzirom da postojeći sustav potpora nije mijenjan proteklih deset godina i nije polučio veće uspjehe, potrebna je konkretna reforma.

Prvi korak koji je poduzela nova županijska vlast u resoru poljoprivrede je revidiranje postojećeg sustava potpora te iz tog razloga nije predviđena isplata sredstava za prethodnu godinu.

U proračunu za 2022. godinu su uvrštena sredstva za isplatu potpora za zahtjeve koji će se uputiti tijekom poziva iduće godine. Kako je reforma postojećeg sustava potpora u tijeku pozivamo se zainteresirani da prate web stranicu Sisačko-moslavačke županije na kojoj će biti više informacija o novim mjerama potpore, a koje za cilj imaju konkretne učinke razvoja poljoprivrednih područja naše županije.”