Rad zimske službe u Popovači

U skladu s utvrđenim planom i programom održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima na području Grada Popovače predstavnici Grada Popovače u suradnji s predstavnicima nadležne policijske postaje izvršili su prošloga tjedna pregled opreme za obavljanje zimske službe.

„Po prvi puta Grad Popovače ove se godine odlučio da posao održavanja nerazvrstanih cesta, pješačkih staza i ostalih javnih površina, preuzme naše komunalno poduzeće – Komunalni servisi Popovača. Tome je prethodilo njihovo tehničko opremanje te sve ostalo što je bilo potrebno kako bi mogli preuzeti tu obavezu.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Pregledom je utvrđeno da su uz traženu opremljenost mehanizacijom osigurane dovoljne količine soli  i sipine za izvršavanje komunalnih poslova. „Ustanovljeno je da su Komunalni servisi Popovača tehnički i materijalno spremni za preuzimanje zimske službe. Uz predstavnike grada to su potvrdili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova. Ove godine možemo tako reći da je napravljeno sve kako bi se zimska služba održavala kvalitetno i na dobrobit svih građana.“ – napomenuo je gradonačelnik.

Marijan Belančić, direktor Komunalnih servisa Popovača, tvrdi kako je tvrtka poduzela sve kako bi spremno dočekali zimu i organizirali ovaj posao. Brinut će, kako je najavljeno, o 200-tinjak kilometara prometnica, 25 kilometara pješačke staze te 15-ak tisuća kvadratnih metara parkirališta i javnih površina.

„Na tih poslovima bit će angažirani naši djelatnici te četiri podizvođača. Riječ je o našim lokalnim tvrtkama te su već sklopljeni ugovori. Mislim da nikad spremniji nismo i nećemo dočekati zimu.“ – naglasio je Belančić.

Zimski uvjeti na cestama u Hrvatskoj proglašeni su 15. studenog te od tog datuma do 15. travnja iduće godine djelatnici Komunalnih servisa službeno dežuraju i raspoređuju  poslove sukladno prioritetima.