Posjet predstavnika IPA-e, MUP-a, Civilne zaštite Grada Popovače, HGSS-a, Crvenog križa i DVD-a Popovača učenicima OŠ Zorke Sever

U Osnovnoj školi Zorke Sever nedavno je za učenike prvog i drugog razreda organiziran susret s predstavnicima regionalnog kluba Internacionalne policijske asocijacije, Policijske uprave Sisačko-moslavačke, Stožera civilne zaštite, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, DVD-a Popovača te zamjenikom gradonačelnika Lovrom Miklaužićem.

Susret je organiziran s ciljem edukacije o vrstama službi koje im mogu biti od pomoći u različitim životnim situacijama.

Predstavnici službi razgovarali su s učenicima o potencijalnim opasnostima s kojima se mogu susresti, kao i o načinima zaštite u istim situacijama. Učenici su naučili koje brojeve telefona trebaju nazvati u određenim okolnostima te kako reagirati na siguran način.

Na kraju izlaganja, učenici su na dar dobili edukativnu bojanku „Sigurnost i potres“, s uputama za ponašanje za vrijeme potresa, u izdanju Hrvatske sekcije Internacionalne policijske asocijacije, koju su sa zanimanjem proučili.