OŠ Zorke Sever posjetio saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Osnovnu školu Zorke Sever u utorak, 23.studenog, posjetili su saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar,  predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Stanoje Nikolić  i predsjednik Udruge Roma Donja Gračenica Marijan Bogdan.

Osnovnu školu Zorke Sever pohađa ukupno 496 učenika, a od toga  je 67 učenika romske nacionalnosti, a posjet je organiziran s ciljem konstruktivnog razgovora s učenicima i njihovim roditeljima kako bi učenike romske nacionalnosti potaknuli na nastavak daljnjeg srednjoškolskog obrazovanja, a ne na završetak obrazovanja s navršenih petnaest godina.

Susret su glazbenim nastupom obogatili članovi školskog zbora Zorkine zvjezdice, a čitanjem poezije učenici Marina i Kristijan Oršuš.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi tom je prilikom važnost učenja i obrazovanja učenika romske nacionalnosti  pojasnio na primjeru svoje obitelji u kojoj su svi visoko obrazovani.

Gostima je na dolasku zahvalila ravnateljica Zvjezdana Martinec, istaknuvši kako je jedno od načela i smjernica rada ove škole prema kojem odgaja učenike da poštuju i uvažavaju sve osobe bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, a u skladu s etičkim načelima, humanosti i čovjekoljubljem.

Ravnateljica je naglasila i kako je škola posvećena stvaranju poželjnog, ugodnog i sigurnog mjesta za učenje i rad.

Na kraju susreta, saborski zastupnik Kajtazi i ravnateljica Martinec razmijenili su prigodne poklone.