Općina Velika Ludina priprema Proračun za 2022. godinu

Općinski vijećnici Velike Ludine na nedavno su održanoj sjednici Općinskog vijeća donijeli III., ujedno i posljednje, izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. „Usvajanjem tog dokumenta stvoren je glavni preduvjet za izradu općinskog proračuna za 2022. godinu. Naime, zbog svima poznatog razloga, pandemije, nekoliko planiranih stvari koje smo planirali odraditi ove godine, nažalost, morali smo prolongirati. Riječ je o vodovodu u Ludinici i asfaltiranju ulice Bukovec u Grabrovom Potoku. S tim ćemo stvarima odmah započeti sljedeću godinu, u proljeće. Predvidjeli smo i 300 tisuća kuna za uređenje nerazvrstanih puteva i cesta, te imamo u planu asfaltirati produžetak Cvjetne i Obrtničke ulice u Velikoj Ludini. Planiramo iskoristiti i mogućnosti iz europskih fondova koje nam se nude te na taj način, preko našeg LAG-a, želimo urediti i opremiti Društveni dom u Velikoj Ludini.“– pojasnio je načelnik Dražen Pavlović.

Također, u novom će se proračunu predvidjeti i određena financijska sredstva za pripremu projekata, odnosno izradu projektne dokumentacije i kupnju okolnog zemljišta za potrebu izgradnje nove sportske dvorane. „Puno naših projekata ovisi o europskim sredstvima, odnosno o tome hoće li se određeni natječaji otvoriti kako bi mogli naš nova udružiti s europskim te tako napraviti više i kvalitetnije. Ukoliko bude prilike i ukoliko ostvarimo određena sufinanciranja, želimo urediti Moslavačku ulicu (Sipić). Riječ je o velikom projektu koji obuhvaća kanalizaciju, proširenje ceste i novi nogostup, vrijednom preko 6 milijuna kuna. Također, spreman nam je i projekt uređenja novog trga u centru Velike Ludine.“

U novom proračunu sredstava će biti i za daljnja ulaganja u crkvu koja trenutno vapi za novim krovištem i obnovom pročelja, a pomoći će se i u obnovi župnog doma. Određenim će se sredstvima i dalje podupirati rad udruga i klubova, odnosno sve društvene, kulturne, sportske i socijalne aktivnosti, a dodatno će se ulagati i u obrazovanje. Ako će biti prilike krenut će se s izmjenom postojeće ulične rasvjete.

„Proračun koji nam uskoro dolazi na sjednicu Općinskog vijeća obuhvatit će sve naše trenutne planove, no, moguće je da će se u međuvremenu stvoriti prilike i za neke nove projekte, te ćemo realizirati i njih“  – zaključio je načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović.