Održana sjednica Vijeća mjesnog odbora Voloder

Članovi Vijeća mjesnog odbora Voloder 25. studenog su održali sjednicu kojoj su nazočili i gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem te predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.

Predsjednik voloderskog Mjesnog odbora Danijel Sučija ovom je prilikom izrazio inicijativu mještana da se pokrene postupak imenovanja parka ispred objekta stare škole u središtu naselja. „Budući je prošlo 30 godina od pogibije našeg sumještanina, hrvatskog branitelja Damira Kumpara, smatramo da bi ovim činom dostojanstveno iskazali zahvalnost i počast njemu kao i svima ostalima koji su dali najveći doprinos slobodi Domovine“- naglasio je Sučija. Podršku ovoj inicijativi izrazio je gradonačelnik naglasivši spremnost da se nedavno izrađena projektna dokumentacija uređenja ovog parka dopuni postavljanjem spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

U nastavku sastanka raspravljano je o komunalnim potrebama na području Volodera te zajednički razmatrane mogućnosti njihova rješavanja. Prije svega tu je istaknut projekt sanacije pješačke staze u Moslavačkoj ulici. Kako je izvijestio gradonačelnik, troškovnik rekonstrukcije najkritičnijih dionica ove staze je izrađen te će se radovima pristupiti čim se provede postupak nabave izvođača radova i vremenske prilike to dozvole. Dodao je kako je sa Županijskom upravom za ceste SMŽ dogovorena rekonstrukcija dva pješačka prijelaza na mostovima u Krivaju te u centru naselja.

U okviru rasprave o komunalnim potrebama Volodera, najavljeno je postavljanje nadstrešnice uz Dom branitelja gdje djeca čekaju autobus, potom postavljanje koševa i stavljanje novog sloja asfalta na igralištu iza Pučkog doma kao i postavljanje stupića kako bi se spriječio prolazak automobilima na tom prostoru. U nadolazećem periodu izvršit će se i nastavak uređenja Doma branitelja koje će obuhvatiti renovaciju sanitarnog čvora i kuhinje te izmjenu unutarnje stolarije. Taj će prostor, kako je definirano, biti stavljen na raspolaganje za jednokratni najam uz definiranu cijenu od 400 kuna za građane, dok će korištenje za udruge i dalje biti bez naknade.

Članovi Mjesnog odbora upozorili su i na određene točke u selu gdje je izražen problem prilikom obilnijih kiša, kao i na neadekvatno održavane bankine uz pojedine ceste te potrebu asfaltiranja nekoliko kraćih odvojaka među kojima je i put od pošte prema školi. Predmet rasprave bila su i zapuštena zemljišta, problematika željezničke stanice, mosta u Donjem krivaju te proširenje javne rasvjete. Jedna od aktivnosti dogovorenih u cilju povećanja sigurnosti kretanja pješaka, posebno djece u centru Volodera je i iscrtavanje pješačkog prijelaza od ugostiteljskog objekta prema autobusnoj stanici.

Na sastanku su definirani i prvi koraci u smislu organizacije predstojeće manifestacije Voloderska jesen, te su gradonačelnik i njegovi suradnici obaviješteni o tijeku aktivnosti na pripremi prigodnog Adventskog programa kojeg je nositelj voloderska Župa u suradnji sa mjesnim udrugama, a održat će se 17. i 18. prosinca.