Održana 2. međunarodno znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Vimal akademijom iz Moslavačke Slatine organizirala je 2. međunarodno znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom: „Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja“ koja se zbog nepovoljne epidemiološke situacije održala online 24.11.2021. godine.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva poljoprivrede RH, Ministarstva kulture i medija RH, Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske turističke zajednice, Instituta za turizam i potporom Turističke zajednice Varaždinske županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Međimurske županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije te Turističke zajednice Krapinsko -zagorske županije.

Cilj konferencije bio je okupiti predstavnike gospodarstva, lokalnih i državnih institucija zajedno sa predstavnicima akademske zajednice i ponuditi praktična rješenja za nastavak razvoja ruralnog područja Hrvatske i susjednih zemalja, s time da je ove godine poseban naglasak na razvoju  Sisačko-moslavačke županije koja je pretrpjela velike štete uzrokovane razornim potresom iz 2020. godine. Na konferenciji su govorili gospodarstvenici, turistički djelatnici i neposredni nositelji razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija iz RH, ali i šire. Značajan doprinos dali su studenti i profesori ekonomskih fakulteta, fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja, kao i predstavnici resornih ministarstava.