Održan Susret zborova Sisačke biskupije

Povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika, Sisačka biskupija je u subotu 20. studenog, u bazilici sv. Kvirina u Sisku, organizirala Susret predstavnika župnih zborova Sisačke biskupije.

Tom prigodom svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s više svećenika koji su na susret stigli sa svojim zborašima.

Misno slavlje animirao je Katedralni zbor zajedno s predstavnicima župnih zborova.

U homiliji biskup je progovorio o ljepoti liturgijskog pjevanja i sviranja te zahvalio svima koji sudjeluju, kako je rekao, u tom važnom djelu navještenja Evanđelja. „Vi svojom pjesmom zapravo veličate Boga, navješćujete ljepote Evanđelja i života po Evanđelju. Kako je to veliko djelo, koje činite, zapravo dobrovoljno on je na neki način vaša žrtva koju dajete kada pratite liturgiju. To djelo je plod dara kojeg vam je Bog darovao i vi ga na ovaj način upotrebljavate na zajedničko dobro“, poručio je biskup okupljenima.

Nakon popričesne molitve biskupu i svima okupljenima na dolasku je zahvalio vlč. Jakica pozvavši voditelje zborova i orguljaše da se uključe u djelovanje katedralnog zbora kao oblik svoje trajne formacije.

Misnom slavlju je prethodilo predavanje predstojnice Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vikaković“ prof. dr. sc. s. Katarine Koprek na temu „Riječ Božja u liturgijskoj glazbi“.