Gradonačelnik Mišković sa zamjenikom nazočio sjednici VMO Osekovo

U Osekovu je 10. studenog održana sjednica Vijeća mjesnog odbora kojoj su nazočili i gradonačelnik Josip Mišković te njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Članovi Vijeća ovom su prilikom zahvalili Gradu Popovači na uspješno realiziranim radovima sanacije dječjeg igrališta u središtu naselja, te izrazili nekoliko prioritetnih komunalnih potreba. Među ostalim u tom je smislu istaknuto čišćenje kanala i poljskih puteva, sanacija divlje deponije uz nadvožnjak na rubu sela, uređenje bankina uz prometnice kao i proširenje javne rasvjete dodavanjem nekoliko lampi na dionici od groblja prema Pučkom domu. Mještane Osekova zanimala je mogućnost daljnjeg uređenja Pučkog doma, a kako ih je izvijestio gradonačelnik, ovih se dana očekuje završetak izrade projektne dokumentacije za zamjenu dotrajalog krovišta i ovim će se radovima pristupiti nakon provedbe postupka izbora izvođača. „Nakon postavljanja novog krovišta možemo razmišljati o nastavku uređenja unutrašnjosti objekta, odnosno stavljanja nove vanjske fasade“- naglasio je gradonačelnik te dodao kako se nakon stvaranja povoljnije epidemiološke situacije planira pristupiti postupku komercijalizacije velike sale doma na način da se ona, ukoliko se za to pokaže interes, izda u dugotrajniji zakup nekom privatnom poduzetniku uz obvezu uređenja ovog prostora.

U okviru ovog susreta je, na inicijativu predsjednika Vijeća Nikole Tomljenovića, razmatrana i mogućnost postavljanja drvenog kipa sv. Huberta, zaštitnika lovaca, u dvorištu lovačke kuće LD Kuna Osekovo. Gradonačelnik je izvijestio okupljene članove Vijeća o nedavno završenom projektu izgradnje Posjetiteljskog centra „Crna roda” te planiranim vidovima suradnje lokalne samouprave sa Parkom prirode Lonjsko polje kako bi se ovaj objekt stavio u što kvalitetniju funkciju. U tom smislu je definiran i planirani nastavak uređenja ribarske kuće ŠRU Štuka na Prevalovu, a kako bi se posjetiteljima osigurala bolja ponuda sadržaja za vrijeme boravka na tom prostoru.