Dan sjećanja obilježen u Popovači

Paljenjem svijeća u središtu Popovače u srijedu, 17. studenog obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Predstavnici Ureda gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Popovače na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na početku okupljanja posvećenog 30. obljetnici pada Vukovara svijeće su zapalili kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Trgu II kod Doma kulture, a potom je ono tradicionalno nastavljeno u kružnom toku u središtu Popovače.

Ovaj veliki datum hrvatske povijesti obilježen je izradom murala u čast Grada Heroja – Vukovara na zidu Doma kulture.

U čast Grada heroja, na inicijativu popovačkih Bad blue boysa, na bočnom zidu Doma kulture uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima izrađen je mural uz motiv vukovarskog vodotornja, čiji je završetak obilježen impresivnom koreografijom uz bakljadu uzduž ulice .

Dan sjećanja je paljenjem svijeća obilježen u gotovo svim naseljima na području Grada Popovače, a u Voloderu je ovim povodom i ove godine u organizaciji Župe sv. Antuna Padovanskog održan prigodni program pod nazivom „I Voloder svijetli za Vukovar i Škabrnju- Da se ne zaboravi“ uz prikaz kraćeg filma o stradanju Vukovara, zvon zvona za Vukovar i Škabrnju, svetu misu koju je predvodio vlč. Marijan Štingl za sve poginule te zajedničko paljenje svijeća u središtu naselja.