TourExplorer koristit će se za promociju turističke ponude Moslavine

U sklopu projekta “Turizmom razvijamo područje” kojeg provodi LAG Moslavina u suradnji s TZ Grada Kutine, TZ Grada Ivanić-Grada, TZ Grada Čazme, TZ Sjeverna Moslavina i TZ Grada Popovače, u utorak 28.rujna, potpisan je ugovor o pružanju IT usluga, konkretno TourExplorer platforme, za promociju turističke ponude Moslavine s tvrtkom Orioly.

TourExplorer je platforma za digitalnu transformaciju turističke ponude s mogućnošću direktnog bookinga i upita za postojeće turističke proizvode i usluge.

Već se pokazao kao interaktivno rješenje za turističke zajednice jer na jednom mjestu može okupiti sve ture, izlete i atrakcije koje neko područje nudi turistima, ali im omogućuje da odmah i plate za tražen proizvod. Takav pristup olakšava krajnjem korisniku pronalazak atrakcija i pruža mu više vremena da uživa na lokaciji i u njenoj ponudi.

Utjecaj pandemije donio je ozbiljne izazove za svjetski turizam generalno, a prirodne ljepote, aktivnosti na otvorenom i neotkrivene destinacije poput Moslavine ne mogu biti poželjnije, istaknula je tom prilikom direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić.

„Upravo iz tog razloga drago mi je da smo krenuli s ozbiljnijim korištenjem digitalnih rješenja u razvoju cijele regije i pravi je trenutak da digitalizacijom turističke ponude cijelom sektoru damo novu razinu efikasnosti i povezanosti. Sigurna sam da će uvođenje ovakvih digitalnih rješenja biti izvrstan odgovor na stalno rastuće zahtjeve suvremenih gostiju i izvrstan alat za dodatnu promociju turističkih sadržaja cijele regije, budući da na brz i jednostavan način gostu koji je već na destinaciji možemo olakšati potragu za atrakcijama ili dati preporuku što na destinaciji posjetiti”, dodala je Grdić.

Glavni cilj ovog projekta je objediniti trenutnu turističku ponudu Moslavine te okupiti ponuditelje turističkih sadržaja. S obzirom na to da se Moslavina proteže kroz tri županije, zbog administrativnih prepreka nije prepoznata kao turistička regija, a ovom suradnjom to se može promijeniti.

“Usudio bi se reći da je ovo jedan povijesni trenutak. Nakon četiri godine želje da nešto konkretno napravimo uspjeli smo pokrenuti projekt brendiranja Moslavine. Mislim da smo na korak do nečeg važnog, a po meni potpisivanje ovog ugovora je jedan od glavnih koraka i postavljanje kamena temeljca za daljnju suradnju. Uspostavit ćemo jednu platformu koja će olakšati prodaju i ponudu naših turističkih usluga u Moslavini – kazao je Janko Kezele, predsjednik odbora za turizam pri LAG-u Moslavina.

“Izazov pandemije i promjene navika turista pokazale su kako je bitno turistima jednostavno i brzo pružiti informaciju što vidjeti i doživjeti na destinaciji, te najbitnije – kako dovesti tog turista do turističkog proizvoda. Iznimno sam ponosan što ćemo s još jednom našom regionalnom destinacijom krenuti u lijepu priču i projekt koji će dugoročno pomoći u prepoznavanju Moslavine kao odredišta za turiste”, izjavio je Ivan Ilijašić, vlasnik Oriolya.